Na programu Gradskog pozorišta Bečej, u bašti Pozorišnog kluba, u subotu 17. jula je film „Oaza“, pobednik beogradskog FEST-a 2021.

Projekcija počinje u 21 sat, ulaz je besplatan, a u slučaju lošeg vremena film će biti prikazan u sali Gradskog pozorišta.

„Oaza“ je izvesno jedan od najboljih filmova nastalih na ovim prostorima u poslednjih godinu dana. Takvu tvrdnju potkrepljuje činjenica da je poneo impresivan broj festivalskih nagrada: nagradu Beogradski pobednik za najbolji film festivala i nagradu kritike Nebojša Đukelić na beogradskom Festu 2021. godine, navode organizatori i dodaju: Film je pobednik Art film festivala, dobitnik nagrade Evropa sinemas lejbl na 77. Venecijanskom festivalu, pobednik je filmskih festivala u Skoplju, Kotbusu, El Guni, Zagrebu… Dobitnik je nagrade Roberto Roselini za najboljeg reditelja u Pingjau i još uvek se prikazuje na brojnim festivalima širom sveta.

Ovu dramu je režirao Ivan Ikić, traje 123 minuta, a uloge tumače: Marijana Novakov, Tijana Marković, Valentino Zenuni, Milica Đinđić, Saša Strugar, Maruša Majer i Goran Bogdan.

-Već uvodno arhivsko svedočanstvo s kraja šezdesetih godina 20. veka nastalo u bivšoj državi uvodi nas priču o onima koji su rođeni drugačiji, kao lica ometena u razvoju. Autentičan zapis o mogućnostima njihovog osposobljavanja i prilagođavanja u specijalnim ustanovama, diskretno se pretapa u vreme sadašnje i tu počinje angažovana art haus ljubavna melodrama sa snažnim socijalnim potencijalom, koja nas podstiče da se upitamo koliko razmišljamo o ljudima koji su igrom sudbine razlličiti, sa ograničenim životnim prostorom i mogućnostima, reči su Sandre Perović, filmske kritičarke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име