Foto: Arhiva, BUM-ovci kod prihvatilišta
Foto: Arhiva, BUM-ovci kod prihvatilišta

Problem pasa lutalica je sveprisutan u opštini Bečej, mada je to, nažalost, zajedničko i sa drugim opštinama i gradovima širom Srbije. Uzrok tome je, sigurno, neodgovorno vlasništvo i izostanak adekvatne kontrole i kažnjavanja.

Samo od 1. septembra do danas, navode iz Javnog preduzeća „Komunalac“, zoohigijeničarska služba sa ulice je sklonila 70 pasa.

Bečejsko udruženje mladih (BUM) godinama unazad realizuje akciju „Pruži šapu, budi drug“ koja promoviše zbrinjavanje napuštenih životinja. Osim udomljavanja, aktivisti ukazuju i na odgovorno vlasništvo, što, svakako, treba da prati i podrška lokalne samouprave. Novo izdanje je zakazano za subotu 25. septembra u centru Bečeja od 17 sati.

– Naša humanitarna akcija ima za cilj da, sa jedne strane, pomogne napuštenim psima da pronađu novi dom i da kroz prikupljene donacije pomognemo rad azila. Sa druge strane, želja nam je da promovišemo odgovorno vlasništvo u Bečeju koje, pored obezbeđivanja osnovnih uslova za život naših ljubimaca, podrazumeva vakcinaciju, čipovanje i sterilizaciju kako bi se sprečila pojava neželjenog potomstva koji se ili izbacuje na ulicu ili poklanja, i to u vreme kada azil zbrinjava na stotine pasa koji nemaju svoj dom. Kako bismo to postigli, neophodna nam je pomoć svih sugrađana i sugrađanki u rešavanju problema koji pogađa sve, navode iz Bečejskog udruženja mladih koje akciju sprovodi u okviru projekta „Bečejsko omladinsko leto“. Partner na ovoj aktivnosti je pomenuto javno preduzeće i njihova zoohigijeničarska služba.

Osim revije i udomljavanja pasa, ovom prilikom će se prikupljati novčana pomoć za lečenje, odnosno sterilizaciju napuštenih pasa i kupovinu kućica za pse u prihvatilištu, a građani će pored toga moći da donesu donacije u vidu hrane, igračaka za pse i stare ćebadi.

Prikupljanje humanitarne pomoći za azil će se nastaviti i nakon akcije, u prostorijama udruženja na adresi Glavna 47 u Bečeju. Zainteresovani sugrađani će moći, svakog radnog dana u periodu od 27. do 30. septembra, od 10 do 15 sati da donesu donacije u prostorije BUM-a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име