Prema pisanju medija, jutros oko 8 sati u Novom Sadu dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo vozilo hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Bečej.

Vršičac dužnosti direktora Doma zdravlja Bečej Slobodan Dimitrov potvrdio je ovu informaciju za portal MojBečej.rs.

Prema njegovim rečima, povređen je vozač automobila – ima blagu povreda ruke, kao i medicinska sestra bečejske ustanove, sa povredom istegnuće vrata.

Na pitanje da li je povređen pacijent u sanitetu bečejske hitne pomoći, čiji se transport obavljao do Kliničkog centra Vojvodine, Dimitrov navodi da nije.

Dom zdravlja trenutno nema informacije o stepenu oštećenja vozila, sve dok osiguravajuća kuća ne obavi procenu.

 – Vozilo će se svakako staviti privremeno van upotrebe, dodaje u odgovoru direktor Doma zdravlja Bečej.

Na pitanje da li će hitna pomoć imati na raspolaganju neko drugo vozilo ukoliko je ovo van funkcije, kako bi odgovorila na potrebe pacijenata, direktor Slobodan Dimitrov odgovara – Dom zdravlja Bečej ima na raspolaganju i druga vozila, ukupno posedujemo osam sanitetskih vozila.

Policijska istraga je u toku, te ustanova ne raspolaže detaljima vezanim za saobraćajnu nezgodu.

U vezi sa sankcijama doma zdravlja prema vozaču saniteta ukoliko se ustanovi da je postupio suprotno pravilima iz zakona o bezbednosti saobraćaja, naš sagovornik kaže – Interni postupak protiv vozača hitne medicinske pomoći će se pokrenuti kada naša ustanova dobije sve neophodne podatke o nezgodi, kao i izveštaj iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име