Sa jedne od ranijih kolonija kraj bečejskog Ribnjaka | Foto: V. Jankov

Likovna sekcija „Duga“ pri MKD „Petefi Šandor“ u Bečeju organizuje sutra tradicionalnu, 15. po redu, jednodnevnu likovnu koloniju slikara amatera.

Mesto okupljanja i rada je živopisni ambijent kraj Ribnjaka, lociran na pola puta između Bečeja i Bačkog Gradišta.

 – Lane zbog epideniološke situacije nismo organizovali koloniju, niti smo gostovali negde, pa ovu s nestrpljenjem iščekujemo. Stižu nam gosti iz Bačkog Gradišta, Bačke Topole, Botoša,  Zrenjanina, Lukinog Sela, Mužlje, Temerina, a iz naše sekcije  dolaze gotovo svi, veli predsednica Likovne sekcije „Duga“ Piroška Tot Kaša. Očekujemo da ovogodišnji saziv kolonije okupi pedesetak slikara amatera. Tema je slobodna, ambijent je inspirativan, druženje je uvek nezaboravno i očekujem da svi ponesu lepe impresije, kao što mi nosimo sa gostovanje kod drugih udruženja sličnog formata. Već smo bili u Zrenjaninu i Mužlji, a očekuju nas novi odlasci.

Za nedavno gostovanje u Zrenjaninu na Četvrtom bijenalu sa temom slike malih formata Bečejce vežu lepe uspomene. Sedmoro članova je učestvovalo u radu, a Piroška Tot Kaša je u konkurenciji 55 slikara amatera osvojila visoko drugo mesto.

Kao i na svim dosadašnjim kolonijama u Bečeju, akcenat je na druženju i razmeni iskustava u radu. Pored dobrodošlice u vidu doručka, kasnije i užine, likovnjaci će po odlaganju boje i četkica kraj štafelaja sa urađenim delom, druženje nastaviti na zajedničkom ručku na čijem meniju će se naći juneći perkelt. Za to vreme posetioci restorana „Ribnjak“ moći će da vide improvizovanu izložbu novonastalih radova, a neko možda i pazari.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име