Gradski orkestar „BEUS“ iz Bečeja
Gradski orkestar „BEUS“ iz Bečeja

Lepa ideja ambicioznih članova Gradskog orkestra „BEUS“ će zaživeti, ali u dosta okrnjenom izdanju u odnosu na prvobitnu verziju.

Reč je o Prvom muzičkom festivalu orkestara „Tiski cvet“, koji će se održati sutra od 19,30 sati u atraktivnom ambijentu Spomen kuće „Tan“ u centru Bečeja.

-Ideja je bila da Festival traje četiri dana i da učestvuje znatan broj orkestara iz naše zemlje i zemalja okruženja. Kontaktirao sam četrdesetak orkestara i dobio potvrdu da će se rado odazvati našem „prvencu“, ali najnoviji porast pandemije kovid – 19 stavio je našu zemlju na „crvenu listu“, pa bi muzičari po povratku u svoju zemlju morali u karantin 15 dana. Mislili smo da ćemo moći od orkestara iz naše zemlje da organizujemo trodnevni festival, ali su počeli da stižu otkazi, jer su muzičari ili bolesni ili zaraženi korona virusom. Na kraju je knjiga spala na četiri slova i samo jedan dan. Pored nas, učestvovaće ovdašnja pevačka grupa „Botra“ pri MKD „Petefi Šandor“, gajdaš Vanja Ilijev iz Zrenjanina i Novobečejac Bela Mićik, koji svira 15 tradicionalnih instrumenata i proizvodi cutre, saznali smo od predsednika Udruženja bečejskih svirača i rukovodioca Gradskog orkestra „BEUS“ Miroslava Miše Silaškog.

Ko ne bude mogao da stigne na sutrašnje izdanje festivala, imaće priliku da sluša Gradski orkestar „BEUS“ u nedelju tokom popodnevnog dešavanja na Četvrtom „Gastro festu“ u Goranskom parku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име