Svadbeno veselje s tragičnim krajem. To bi i najkraćem moglo da se kaže povodom saobraćajne nesreće u nedelju oko 2 sata iza ponoći kod nadaljske raskrsnice u kojoj je dvoje poginulo i šestoro povređeno.

Život je izgubio vozač „mazde“ V. M. (49) iz Toraka u opštini Žitište i putnica u „pežou“ P. M. (20) iz Krnjeva u opštini Velika Plana, vozila koje je bilo drugi učesnik strašne nesreće. Svadbena kolona se vraćala sa slavlja u Novom Sadu i nedostajalo je malo više prisebnosti u vožnji da se sve završi bez tragičnih posledica, jer je  odredište kolone bilo Nadalj. A nesreća se desila na kilometar i po pre nadaljske raskrsnice na putu Novi Sad – Bečej.

Kako nezvanično saznajemo, „mazda“ sa troje putnika preticala je „pežo“ sa petoro putnika i prerano se vratila u desnu kolovoznu traku, pa je svojim zadnjim desnim delom udarila u prednji levi deo „pežoa“. Tom prilikom su oba vozila zakačila bankinu puta, vozači su izgubili kontrolu i vozila su, jedno na krovu, drugo na boku, završila u odvodnom kanalu kraj puta, a predmeti iz automobila su se nalazili na stotinak metara od mesta udesa.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, po svemu sudeći vinovnik teške nesreće je mladin ujak, a druga poginula osoba je kuma. Nesreću je prijavio neko iz vozila koja su bila u prednjem delu kolone i kada su videla da nema dva vozila vratili su se nazad i videli strašan prizor. Mladoženja je bio u prvom vozilu kolone, a mlada u „pežou“ sa kumom, pa su je iz vozila izvukli u krvavoj venčanici. Putnik u „pežou“ K. V. (18) iz Nadalja je teže povređen i vatrogasci su morali da seku vozilo kako bi ga oslobodili i kolima hitne pomoći prevezen je u novosadski Klinički centar, gde su još primljeni mladić D. V. (23) iz Novog Sada i devojka K. V. (19) iz Nadalja, ali su posle ukazane pomoći pušteni na kućno lečenje. Inače, na mestu nesreće su brzo stigli pripadnici saobraćajne policije i dežurne ekipe Službe hitne pomoći domova zdravlja iz Bečeja, Srbobrana i Temerina, pa su svi povređeni medicinski zbrinuti.

Saobraćajna policija je obustavila saobraćaj u tom delu puta, kako bi uviđaj koji je vodio tužilac Osnovnog suda u Novom Sadu mogao nesmetano da se odvija. Povoljna okolnost je što je bila noć i saobraćaj je bio slabog inteziteta, a vozila koja su se kretala ka Novom Sadu preusmeravana su prema Nadlju. Oko 5.30 sati normalizovan je saobraćaj na putu Novi Sad – Bečej.

Istragom će se doći do uzroka teške saobraćajne nesreće, a prve informacije je dao vozač „pežoa“, koji se posle ukazane medicinske pomoći u Novom Sadu s „kragnom“ oko vrata vratio na mesto udesa, a oba vozila su preneta u Novi Sad i parkirana ispred Javnog servisa „Parking“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име