Sve je spremno za šesti po redu, Međunarodni festival folklora „Bečej Folk Fest“ koji će ove godine proteći i u znaku vrednog jubileja –  četiri decenije postojanja i izuzetno uspešnog rada Kulturno – umetničkog društva „Đido“.

Jubilej je trebalo obeležiti prošle godine, ali epidemiološka situacija to nije dozvolila.

U okviru tradicionalnog i veoma posećenog festivala, ove godine sa oko 400 učesnika, dd 13. do 16. avgusta smenjivaće se na bini ispred Srpke pravoslavne crkve smenjivaće nacionalni ansambli iz Egipta, Severne Makedonije i Ukrajine, ali će biti više domaćih izvođača. Pored prijateljskog ansambla za Kosova i Metohije, sela Pasjane kod Gnjilana, Bečejcima će se predstaviti ansambli iz Novog Sada, Niša, Smedereva, Čačka i Šida, kao i ovdažnji MKD „Petefi Šandor“.

-Prvog festivalskog dana nastupiće gosti iz Egipta, Ukrajine i, naravno, naš ansambl. Sutradan će na sceni biti Egipćani, Nišlije, Čačani i mi, trećeg stižu gosti iz Severne Makedonije, naši prijatelji iz Pasjana, Novog Sada i Šida, a nastupiće i MKD „Petefi Šandor“ i naš ansambl. Najzad, poslednjeg festivalskog dana sve se završava nastupom Makedonaca, ansambla iz Pasjana, Smedereva i nas, rekao nam je umetnički ruovodioc KUD „Đido“ Goran Dumanović, koji ima i lični jubilej, jer obeležava tri i po decenije folklornog rada.

Uoči koncertnog dela koji počinje svake večeri od 20 sati, sat ranije će od hotela krenuti defile učesnika.

U Gradskom pozorištu je već postavljena i izložba narodnih nošnji iz fundusa domaćina obogaćena eksponatima prijateljskih društava. Uz to, pozivu organizatora se odazvao i veliki broj rukotvoraca I drugih vrsta izlagača.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име