Kancelarija za mlade opštine Bečej i Košarkaški klub Bečej ovog petka (29. jun) organizuju trodnevni humanitarni turnir u basket.

Za sada je učešće u ovom sportskom događaju humanitarnog i takmičarskog karaktera potvrdilo 16 ekipa. Učesnici petog, jubilarnog, turnira u organizaciji mladih igraće na profesionalnoj podlozi i to u centru najveće potiske opštine.

-Ovim događajem želimo da pružimo podršku i ljubav jednom od nas, nekome ko je fotografijom ispratio prethodne turnire basketu, ali i mnoge druge aktivnosti Kancelarije za mlade opštine Bečej. Peti jubilarni turnir posvećujemo našem Slobodanu Maleševu Bobici, kaže Dane Mandić, pomoćnik predsednika opštine Bečej.

Turnir počinje u petak i traje do nedelje 1. jula, a utakmice će biti igrane u popodnevnim i večernjim terminima. Po proglašenju pobednika na nebu će se pojaviti vatromet, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina. Kotizacija po ekipi (3+1) iznosi 2.000 dinara, a za prva tri mesta obezbeđene su vredne robne nagrade, pehari i diplome.

Pored basketa „tri na tri”, biće održano i takmičenje u šutiranju trojki, za šta prijave koštaju 250 dinara. Organizatori su pripremili i 200 majica za po 250 dinara, a ova prodaja je takođe u humanitarne svrhe. Pored toga, sa ciljem da popularišu košarku, publika će moći da igra svojevrsnu tombolu i da osvoji ukupno 20 lopti.

Za turnir se daleko čuje

Na ovogodišnji humanitarni turnir se prijavila ekipa iz Belegiša, mesta pored Stare Pazove. Ovi momci za sad drže rekord kao ekipa koja dolazi iz najudaljenijeg mesta u dosadašnja četiri odigrana turnira. Organizatori, pomenimo, organizuju i zimsko izdanje ovog humanitarnog sportskog događaja.

Više u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име