Osmoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi odazvalo se tek 63 humanitaraca, od čega je 52 dalo dragocenu tečnost.

-Situacija je prilično teška sada, po pitanju krvi. Ranije je manje davalaca bilo tokom jula i avgusta, a sada je konstatan manjak, kaže Vaso Kulidžan, lekar iz Pokrajinskog zavoda.

Iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine kažu da je davalaca krvi sve manje, a da su potrebe sve veće. Tek dvoje Bečejaca danas je prvi put dobrovoljno dalo krv i tako učinilo gest koji nema cenu. Dobrovoljni davaoci krvi imaju koristi za sopstveno zdravlje.

-Mali dobitak za davaoce je opšti lekarski pregled i kontrola krvi, a možda najvažnije treba da bude dobro delo, kaže naš sagovornik.

Kako Bečej polako, ali sigurno, gubi status mesta sa mnogo dobrovoljnih davaoca krvi u odnosu na broj stanovnika, priliku da pokažu humanost meštani najveće potiske opštine imaće već 4. oktobra kada mobilna ekipa pokrajinskog zavoda za transfuziju ponovo dolazi.

Pogledajte TV prilog

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име