Svetosavskom himnom u izvođenju Dečijeg crkvenog hora „Sveti velikomučenik Georgije“ i Hora učenika Ekonomsko-trgovinske škole pod upravom Olivere Divljak počela je Svetosavske akademije u Gradskom pozorištu Bečej. Na taj način je najavljena današnja školska slava Sveti Sava, koja će se, sa obzirom na to da je Sveti Sava zaštitnik duhovnosti i prosvetiteljstva, svečano obeležiti po svim školama i u pravoslavnim hramovima.

-To je tradicija u našoj sredini, da srešnjoškolci organizuju Svetosavsku akademiju. Ove godine smo mi bili domaćini, ali učešće u programu uzeli su i predstavnici ostalih srednjih škola, ŠOSO „Bratstvo, Gimnazije i Tehničke škole. Prezadovoljna sam kako je program koncipiran i izveden, puna utisaka bila je po završetku Svetosavske akademije direktorka Ekonomsko-trgovinske škole Gordana Kovačev. Pre sadržajnog programa s petnaestak numera, prisutne u prepunoj sali Gradskog pozorišta pozdravila je u ime domaćina direktorka Gordana Kovačev, a onda su se vrlo inspirativnim besedama obratili protojerej Srpske pravoslavne crkve u Bečeju Dejan Stanojev i predsednik opštine Bečej mr Vuk Radojević. Na kraju svečanosti, saopšteni su rezultati tradicionalnih konkursa, literarnog za srednjoškolce i likovnog za osnovce, kojima su nagrade u ime donatora, opštine Bečej i Srpske pravoslavne crkvene opštine, uručili Vuk Radojević i protojerej Dejan Stanojev.

Prvo je uručena specijalna nagrada za grupni rad učenicima OŠ „Sever Đurkić“, potom su nagrade primili Jovana Radulaški i Mateja Paunović iz OŠ „Zdravko Gložanski“ za osvojeno treće, odnosno drugo mesto, dok je prvo mesto pripalo grupnom radu učenica OŠ „Šamu Mihalj“ Nataše Anđelković, Vanje Živojinović i Jovane Lukić. U spratnom holu Gradskog pozorišta postavljena je izložba svih pristiglih likovnih radova. Kod literaraca treće mesto pripalo je učeniku Ekonomsko-trgovinske škole Aleksandru Jerkovu, drugo je osvojila gimnazijalka Milica Karać, a prvo maturant Ekonomsko-trgovinke škole Stevica Mitrović, koji je svoj rad pročitao.

Po završetku dešavanja u Gradskom pozorištu, priređen je koktel u zbornici škole domaćina, gde su gostima servirane brojne, slane i slatke, đakonije, koje su pripremili vredni učenici i nastavnici kuvarskog i poslastičarskog smera, a posluženje je bilo u režiji budućih konobara. Bila je to prilika da se kolektiv Ekonomsko-trgovinske škole na svečan način oprosti od novog penzionera, profesora fizičkog vaspitanja Vladimira Grbića, kome su prigodne poklone u ime kolektiva uručila direktorka Gordana Kovačev i od strane Sindikata Branislav Hrnjak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име