Društvene igre se u Centru za decu i mlade igraju svakog petka već tri godine
Društvene igre se u Centru za decu i mlade igraju svakog petka već tri godine

Svetski dan društvenih igara biće obeležen u Bečeju u subotu 29. aprila i to na pet, po mnogo čemu različitih, lokacija.

-U Narodnoj biblioteci Bečej će se moći igrati igre za dvoje, u Dnevnom boravku Centra za socijalni rad biće ponuđene igre za mlađe, u Kreativnom centru Gradskog  pozorišta Bečej igre za veće grupe, u kafiću Debeli zmaj brze igre koje ne zahtevaju mnogo prostora i u samom Centru za decu i mlade u Glavnoj 47 će se igrati razne druge igre, kaže u ime organizatora Bojan Pejović.

U manifestaciji učestvuju članovi Bečejskog udruženja mladih, kao i volonteri u Dnevnom boravku, koji će na pomenutim punktovima objašnjavati građanima pravila igara.

-Naši sugrađani imaju priliku da se druže i zabave uz više od 40 različitih igara. Ove igre, pored svog zabavnog karaktera, služe i za upoznavanje i integraciju svih građana, naročito mladih, u našu multikulturalnu sredinu.  Takođe, pored zabavnosocijalnog, imaju i edukativni karakter, navodi Pejović, pasionirani igrač društvenih igara koji je prošle godine u oktobru predstavljao Srbiju na svetskom prvenstvu u Nemačkoj u igri „karkason“.

Igre su preporučljive i za razvijanje i očuvanje motoričkih i drugih mentalnih sposobnosti kao što je sagledavanje prostora, statističke verovatnoće i računanje, donošenje odluka, kritičko razmišljanje i kooperativno delovanje.

Svetski dan društvenih igara u Bečeju traje od 10 do 18 sati. Učešće je besplatno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име