Savez vojvođanskih Mađara (SVM) u Bečeju izneo je na konferenciji za novinare niz kritika na račun lokalnih vlasti. Kako je rečeno, od konstituisanja vlasti u Bečeju prošlo je oko dve godine, ali o ispunjenju predizbornih obećanja građane niko nije obavestio.

 

– Obećanja je bilo dosta, međutim, rezultata nema, kazao je Viktor Molnar, predsednik ovdašnje organizacije SVM-a.

Prema njegovim rečima u proteklom periodu aktuelno je bilo pitanje viška zaposlenih u predškolskoj ustanovi, te sada veoma čudi to što su raspisani konkursi za zapošljavanje vaspitača.

Odbornik u lokalnom parlamentu Ervin Ragač izrazio je zabrinutost zbog mogućeg zatvaranja objekata vrtića u naseljenim mestima. Ragač je novinarima rekao i da zbog pitanja završnog računa opštine Bečej za prošlu godinu, odnosno nepostojanja revizorskog izveštaja, predsednik opštine Vuk Radojević treba da snosi političku odgovornost i podnese ostavku.

Kako je Đerđ Ric, potpredsednik bečejskog SVM, istakao, iz budžeta opštine manje je novca predviđeno za socijalnu politiku nego ranijih godina.

Zahvaljujući aktivnom lobiju ove stranke, kako kažu, opštini Bečej pokrajisnke vlasti odobravaju sredstva za realizaciju niza projekata. Kao primere za to Molnar je naveo radove na fiskulturnoj sali u OŠ „Petefi Šandor“, renoviranje zadužbine Bogdana Dunđerskog, ali i novac odobren od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

 

Foto: Ilustracija

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име