Savez vojvođanskih Mađara (SVM) zadovoljan je rezultatom lokalnih izbora u opštini Bečej.

U naredne četiri godine ova stranka će imati 11 odbornika u lokalnom parlamentu (od 36 ukupno), što je za četiri više u odnosu na prethodni mandat.

-SVM je po sada dostupnim rezultatima na sva tri nivoa postigao izuzetan uspeh i zahvaljujem se svim građanima koji su podržali našu listu. Sa 5.152 glasova ovde u opštini Bečej to je  više od 80 posto  u odnosu na 2016. godinu. Mislim da su građani prihvatili naš program: zajednica, razvoj, budućnost – to su naši najviši ciljevi. Nismo samo u kampanji, već svih dana bili u kontaktu sa građanima, sa udruženjima. Slušali smo potrebe građana u tom smeru smo i delovali. Moram da naglasim da nismo za sobom ostavili nedovršene započete projekte. Ono što smo mi započeli, to smo i završili i to nam je namera u budućnosti da radimo, rekao je predsednik SVM-a u Bečeju Viktor Molnar.

On je dodao da je njihov cilj da se građani zadrže u opštini Bečej, pogotovo mladi i da se spremno dočekaju svi oni koji su otišli i žele da se vrate.

-Mislim da nam, pre svega, treba još investicija, još više radnih mesta, mora mnogo bolje da se uredi industrijska zona da bismo uspeli da dovedemo bar još dva, tri investitora u našu opštinu jer samo na taj način možemo da podstaknemo razvoj i da zbrinemo budućnost naših građana, obezbedimo im radna mesta, lični dohodak, istakao je Molnar.

Predstavnici SVM-a očekuju nastavak dobre saradnje sa Srpskom naprednom strankom (SNS) sa kojom su u prethodnim godinama bili na vlasti u bečejskoj opštini.

Na konstataciju novinara da su u SNS rekli da od potencijalnih partnera, budući da imaju 20 odbornika i sami mogu da imaju većinu u Skupštini opštine Bečej, očekuju da u potpunosti prihvate politiku te stranke i njihovu viziju razvoja opštine, iz Saveza vojvođanskih Mađara kažu da je njihova startna pozicija ovog puta jača nego nakon prošlih lokalnih izbora, te da će se time voditi kada se bude pregovaralo.

-Kada pogledamo rezultate, lista koju je tada predvodio SNS je i u prošlom mandatu imala 22 odbornika,  a lista koju je predvodio SVM je sedam imala odbornika. Sad SNS ima 20 a SVM ima 11. Svakako mislim da je ova naša start pozicija sada jača i kada budemo pregovarali time ćemo se voditi, rekao je Igor Kiš.

Na pokrajinskim izborima Savez vojvođanskih Mađara je osvojio nešto više od 75.000 glasova, što je prema rečima predsednika strane Ištvana Pastora „istorijski rezultat“ koji nisu imali još od 1993. godine. U pokrajinskoj skupštini bi trebalo da imaju 11 poslanika, u republičkoj osam ili devet.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име