Az Állami Revizori Intézet 2013-tól 2017-ig összesen 16 szabálysértési és egy bűnvádi feljelentést tett Temerin, Szenttamás, Ada és Törökbecse vezetői ellen.

Az óbecsei Szabálysértési Bírósághoz 2013. december 18-án hat szabálysértési feljelentés érkezett temerini felelősök ellen, ezeket a feljelentéseket az intézet a költségvetési zárszámadás pénzügyi jelentésének, valamint a 2012-es gazdálkodás szabályosságának a vizsgálata után tette meg.

2016. december 26-án három szabálysértési feljelentés került az óbecsei Szabálysértési Bírósághoz, mert Szenttamás község 2015-ös költségvetési jelentésében, valamint az önkormányzat gazdálkodásában észleltek szabálytalanságokat a revizorok.

A törökbecsei önkormányzat működésének az ellenőrzését követően a nagybecskereki Szabálysértési Bíróságra érkeztek szabálysértési feljelentések: a törökbecsei felelősöket 2016. december 9-én az Állami Revizori Intézet jelentette fel 2015-ös pénzügyi és gazdálkodási mulasztások miatt, de a községi költségvetés ellenőrzése során feltárt szabálytalanságok miatt 2017. január 17-én egy törökbecsei személy ellen bűnvádi feljelentés is született.

Adán is jártak az állami revizorok, ahol ugyancsak a 2015-ös költségvetést és gazdálkodást ellenőrizték. Munkájuk eredményeként 2016. december 26-án a zentai Szabálysértési Bírósághoz érkezett egy szabálysértési feljelentés.

A Tisza menti régióban az idén Zsablyán jelentek meg a revizorok, ahol a tavalyi év gazdálkodását ellenőrzik, de munkájuk végére még nem került pont.

Óbecsén utoljára 2011-ben jártak az intézmény munkatársai.

Az állami revizorok munkáját figyelemmel kísérő szakértők szerint aggodalomra ad okot az, hogy ezek alatt az évek alatt az Állami Revizori Intézet egyetlen alkalommal sem tudott pozitív jelentést készíteni az önkormányzatok gazdálkodásáról.

 

Medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „A közpénz átlátható útja: Transparetni put javnog novca“ koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u medijskom sadržaju nužno ne odražavaju stavove ministarstva

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име