Álláshirdetéseket böngész a laptopján az óbecsei Árpás Kinga.

A pályakezdő lány két évvel ezelőtt diplomázott az Újvidéki Egyetem Természettudományi Karának környezetvédelmi szakán.

Nagyon szeretne elhelyezkedni a szakmájában. Nem csak azért nehéz elhelyezkedni, mert kevés az állás, de a meghirdetett állásokhoz is tapasztalatot kérnek a cégek. Kinga analitikusnak tanult, a diplomamunkájában a DTD-csatorna üledékét vizsgálta.

A legszívesebben egy laboratóriumban dolgozna. Kinga egyelőre az otthonát csinosítgatja és kertészkedik, emellett önkéntes munkát is vállal.

Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet egyik projektjében vesz részt, amivel a környezetvédelem terén uralkodó korrupcióra szeretnék felhívni a polgárok figyelmét különféle performanszokkal. Kinga ma már jól beszél szerbül, de amikor elkezdte az egyetemet, sok gondja volt a hiányos nyelvtudása miatt. Ő úgy gondolja, a szerb nyelv hiányos ismerete miatt nem érdemes külföldön továbbtanulni. Kingának a szülei és a nővére is külföldön él, ő mégsem tart velük. Ő Óbecsén érzi otthon magát.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „U sred stvari: Profesionalnim informisanjem ka unapređenju položaja mađarske nacionalne manjine u Srbiji – A dolgok közepébe: Professzionális tájékoztatással a szerbiai magyar nemzeti kisebbség helyzetének a javításáért“ koji je sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име