Korona virus, covid19
Korona virus, covid19

A globális koronavírus – helyzet romlása miatt Magyarország Kormánya új kormányrendeletet tett közzé, melyben egyoldalúan szabályozza a külföldről területére történő belépést.

Az új szabályozás a szerb és a Szerbiából Magyarországra belépni szándékozó magyar állampolgárokat is érinti.
A kormányrendelet az aktuális fertőzöttségi szint alapján az országokat három zónába (piros, sárga, zöld) sorolja. Szerbia jelenleg a sárga zónába tartozik – ez a helyzethez képest kedvező besorolás nem zárja ki a Magyarországon tartósan munkát vállalók további ingázását és a mezőgazdasági idénymunkások korlátozásmentes belépését, azonban megnehezíti a magáncélú beutazásokat – áll a Vajdasági Magyar Szövetség közleményében.

A párt képviselői az ingázók és a mezőgazdasági idénymunkások érdekében felvették a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, és azon dolgoznak, hogy megszülessenek azok a rendelkezések, amelyek július 15-től is garantálják korlátozásmentes belépésüket Magyarországra, tovább folyamatosan egyeztetni fognak a magyarországi döntéshozókkal a mielőbbi még kedvezőbb zöld zónába történő átminősítésről a szerbiai járványhelyzet függvényében.

A kihirdetett jogszabállyal kapcsolatos kérdésekkel Magyarország szerbiai külképviseletét kell keresni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име