Milyen pénzügyi ismeretekkel rendelkeznek a szerbiai fiatalok, hol és hogyan kaphatnak pénzügyi tanácsokat a kezdő vállalkozók?

Ezekről a kérdésekől beszélgettünk Galgó Ferenci Andreával, az óbecsei Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola gazdaságtan tanárával, valamint Herbut Karolina, pénzügyi tanácsadóval.

A kishegyesi Herbut Karolina öt éve működteti sikeresen vállalkozását, amely keretében pénzügyi oktatással és tanácsadással foglalkozik. Szerinte a gazdálkodás a tudatos költekezésnél kezdődik.

Karolina 33 évesen indította meg mostanra már sikersen működő vállalkozását, és több vállalkozónak és magánszemélynek is segített már a pénzügyeik rendezésében.

Karolina a több éves munkatapasztalat mellett az első vállalkozásában tett rossz pénzügyi döntésekből tanulva és a személyes tapasztalatai révén tud mások segítségére lenni.

Karolina a Pénzügyi Oktatási és Megerősítő Központ keretében a személyes konzultációk mellett számos programot is szervez felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Karolina szerint nem csak a szakiskolákban kellene a pénzzel és a pénzügekkel foglalkozni, hiszen ez minden embert érintő dolog. A pénzügyi ismereteket minden fiatalnak el kellene sajátítania, ami a gazdasági fejlődés szempontjából is fontos lenne.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име