Đaci generacije osnovnih škola bečejske opštine | Foto: Vlastimir Jankov
Đaci generacije osnovnih škola bečejske opštine | Foto: Vlastimir Jankov

Prijem za najuspešnije osnovce bečejke opštine održan je u prepunoj svečanoj sali Gradske kuće, što je najbolji pokazatelj da najveća potiska opština ne treba da brine za budućnost. „Sveža pamet“ pristiže, samo treba obezbediti uslove da se po završetku školovanja vrate i stečeno znanje stave u službu sugrađana.

Neće to biti jednostavno i lako, ali ni sadašnjoj deci nije lako da u vreme kada mame raznorazni izazovi usredsrede pažnju na učenje. Ako su oni svesni da će im to doneti boljitak u životu, toga moraju biti svesni i odrasli koji im obezbeđuju uslove za obrazovanje i kasnije zaposlenje.

U ime organizatora tradicionalnog prijema, prisutne su pozdravili Svetlana Vuletić na srpskom i Eržebet Kinka na mađarskom jeziku, a onda su uručili priznanja u vidu knjiga onima koji su tokom aktuelne školske godine postigli zapažene rezultate u raznim vannastavnim aktivnostima. Ukupno je bilo 106 dobitnika u ovoj sferi nagrađivanja, posle čega su knjige dobila 45 „vukovca“. Najviše dobitnika Vukove diplome, ukupno 14, je u OŠ „Sever Đurkić“, dve  manje je u bačkogradištanskoj OŠ „Svetozar Marković“, šest ih je u OŠ „Zdravko Gložanski“, po pet „vukovaca“ je u bečejskoj OŠ „Petefi Šandor“ i petrovoselskoj OŠ „Šamu Mihalj“, a tri skroz odlična osnovca je u bečejskoj OŠ „Šamu Mihalj“.

Posebne nagrade, tablete, dobili su đaci generacije: Kinga Varnju („Petefi Šandor“), Jovana Lukić („Šamu Mihalj“ u Bečeju), Nina Malešev („Zdravko Gložanski“), Oršolja Pal („Sever Đurkić“) i Mate Ferčik Bence („Šamu Mihalj“ u Bačkom Petrovom Selu). ŠOSO „Bratstvo“ i OŠ „Svetozar Marković“ nisu izabrali đake generacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име