Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában a tanév utolsó napján rendhagyó tanítási napot szerveztek. A sportkedvelők különböző sportjátékokon vehettek részt.

Az iskola képzőművészeti szakcsoportja Tallós Kosanić Zsuzsanna tanárnő vezetésével befejezte a már napokkal ezelőtt elkezdett ,,isigrafitit” az iskola belső falain.
Az iskolában egy éve működik karikatúra szakcsoport Sziveri Balázs vezetésével, mely már annyira népszerűnek bizonyult, hogy más iskolákból is érkeztek vendégdiákok. Balázs autodidakta módon sajátította el a karikatúra fortélyait. Munkái helyi, amerikai és romániai lapokban jelentek meg. A foglalkozás célja a szórakozva tanulás és a tehetségkutatás.

 

Évvégi jótékonysági akció

A Petőfi Sándor Általános Iskola egy éve működő humanitárius szakcsoportjának tagjai a helyi Szent Rókus sérült személyek műhelyébe és a Lurkóházba látogattak el a tanév utolsó hetén Tallós Boglárka, hittantanárnő és Kuszli Angéla, magyartanárnő vezetésével.
A szellemileg valamint a testileg sérült személyeknek és a hátrányos helyzetű gyerekeknek is szükségük van társaságra, barátságra, nevetésre, közös programra, ugyanúgy, mint bármelyikünknek. Ezért a tanulók meglátogatták mindkét nappali központot, és rákérdeztek szükségleteikre.
A Szent Rókus Kreatív Műhelyben a barátkozás kézműves foglalkozással telt. Matilka- a műhely egyik tagja megmutatta, hogyan készülnek a kulcstartók, Nandi-szintén az egyik felhasználó- örömmel mutatta be, hogy milyen különleges kottából zongorázik ő, amit később kipróbálhattak a szakcsoport tagjai is. A iskolások jól érezték magukat ,s elhatározták, hogy elterjesztik a kézimunkákat fiatal társaik körében, s azok cserébe adományokat gyűjtenek a központ részére.
Az iskola is becsatlakozott a karácsonyi Mosoly elnevezésű jótékonysági akcióba, mellyel sikerült annyira motiválni a tanulókat, hogy az év végére újabb adományok gyűltek össze, amit a Lurkóház lakóinak ajándékozott a humanitárius szakcsoport. A látogatás során kézműves foglakozáson vettek részt a tanulók. A barátkozás során kiderült, hogy a Lurkóháznak jelen pillanatban tanfelszerelésekre lenne szüksége mire kezdődik az új tanév. A szakcsoport ez úton hívná fel az olvasók figyelmét, akinek van használható iskolatáskája, tolltartója egyéb taneszköze, adja át a Lurkóházban vagy a Petőfi iskolában.

foto: P.S.A.I.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име