btr

A Than Károly kezdte, mi folytatjuk elnevezésű tehetséggondozó program keretében  a Than Emlékházban megtartották az első műhelymunkáját, amelyen  13 óbecsei hatodikos és hetedikes diák vett részt.

A gyógyszerészeti foglalkozáson Pivnički Кúti Kornélia okleveles gyógyszerész segítségével természetes hozzávalókból ajakápoló balzsamot készítettek a tanulók.

Júniusig a heti rendszerességgel sorra kerülő foglalkozásokon a gyógyszerészeti ismeretek bővítése mellett a kémiai kísérletek világába és a gyógynövénytanba is betekintést nyerhetnek majd a résztvevők. Az óbecsei születésű neves kémikus, Than Károly munkásságához kapcsolódó program keretében Pivnički Кúti Kornélia mellett Kollár Karolina okleveles vegyészmérnök, Szórád Endre kémiatanár és Horák Kornél biológiatanár foglalkozik majd a gyerekekkel.
Óbecsén ez már a harmadik olyan, a természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló tehetséggondozó foglalkozássorozat, amellyel a szervezők a tudományos életpályát szeretné népszerűsíteni a diákok körében.
A Nemzeti Tehetség Program keretében megvalósuló élmény- és felfedezésközpontú, komplex  programot az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör szervezi, együttműködő partnere a zentai Pro Scientia Naturae Alapítvány, támogatója pedig Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име