U Tehničkoj školi Bečej u toku je zamena električnih instalacija, a kako radovi neće biti završeni do petka, kada u Vojvodini počinje drugo polugodište, odlučeno je da nastava startuje u ponedeljak 18. januara. Kako nam je direktorka Tehničke škole Svetlana Tašković rekla, radovi koje je škola morala da izvede jer su instalacije dotrajale, mogli su biti izvođeni samo u toku raspust. Popravku finansira lokalna samouprava, sredstva su opredeljena pred kraj godine i iznose oko 400.000 dinara. Međutim, nisu radovi na instalacijama jedini koji se ovih dana odvijaju u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Oko 420 đaka, u 22 odeljenja na srpskom i mađarskom jeziku, koliko se u tehničkoj školi obrazuje i to na tri područja rada imaće na raspolaganju i opremljene učionice, ali i laboratoriju i prostor za praktičnu nastavu. Učenike koji se školuju na području rada lične usluge, uskoro očekuje i novi pedikir salon. Ali, to je samo jedna od investicija u objekat u dvorištu Gimnazije Bečej gde se nalazi prostorije koje koriste učenici i profesori tehničke škole. Potreba za zanatima na ne baš jakom i velikom bečejskom tržištu rada jeste velika, stoga škola otvara nove – stare smerove, u skladu sa potrebama firmi koje posluju u opštini. Bravar zavarivač i operater mašinske obrade, kao dvojezična odeljenja, mogli bi biti noviteti u školi od sledeće godine.

Diplomirana indženjerka elektrotehnike Slađana Šimić predaju u Tehničkoj školi veb dizajn, veb programiranje i programiranje. Profesorka Šimić sprovela nas je kroz kompleks škole u dvorištu gimnazije, gde smo kamerom mogli da se uverimo u aktuelne radove, kao i u to koliko taj prostor znači ovoj strukovnoj školi.

Ne bi se smela izostaviti ni važna informacija da Tehnička škola u Bečeju ove godine, tačnije 17. maja obeležava 130 godina od osnivanja. Za taj veliki jubilej pripreme su odavno u toku, a do tada valja ostvariti i sve planove kako bi škola sa ogromnom tradicijom, pre svega, pružila učenicima adekvatno znanje i pripremu za ono što ih dalje čeka u životu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име