Na području Policijske uprave u Novom Sadu, u protekloj nedelji, dogodile su se 53 saobraćajne nezgode u kojima je 36 osoba lakše i teže povređeno.

Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 2.515.000 dinara, podaci su iz Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave u Novom Sadu.
Saobraćajne nesreće su se dogodile zbog: neprilagođene brzine, devet, neustupanja prvenstva prolaza, takođe devet i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, jedna.
Policija je podnela 16 krivičnih prijava, zbog krivičnih dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a prekršajne prijave podnete su protiv 325 učesnika u saobraćaju. Izdato je 1.216 prekršajnih naloga, iz saobraćaja je isključeno 85 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i 40 vozila zbog težih tehničkih neispravnosti, navodi se u saopštenju.

Uprava za vanredne situacije u Novom Sadu

Protekle nedelje na području Južnobačkog upravnog okruga, evidentirano je 36 požara i jedna havarija: na građevinskim objektima (13), na saobraćajnim sredstvima (šest) i na otvorenom prostoru (18) .
U ovim događajima nema poginulih lica, a jedno lice je povređeno usled havarije, dok se pričinjena materijalna šteta procenjuje na oko 538.000 dinara.
Policijski službenici Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu imali su 43 intervencije: 36 na gašenju požara i dve tehničke intervencije, od kojih je jedna bila u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име