Argentinski sastav „The Argies“ već tradicionalno u okviru svetske turneje nastupa u Bečeju. David, Ignasio, Sebastian i Damian stižu u varoš kraj Tise u nedelju, 8. juna, a publika u „Tata bradi“ može da, kao i uvek, očekuje odličnu svirku.

Latinoamerički pank rokeri dobro su poznati bečejskoj publici, među kojom imaju, osim fanova, i dobre poznanike, čak i prijateljstva. Poštovaoci sastava koji iza sebe ima osam albuma i 18 godina rada će i ovoga puta imati priliku da čuju hitove poput „sin nada“, „ska king“, „cuerpo a cuerpo“, „la espera“, kao i numere obrađene u prepoznatljivom stilu argentinskih muzičara, svakako su deo repertoara.

– „The Argies“ je planetarno popularan sastav koji u Bečej dolazi godinama unazad. I ovog su puta izrazili želju da nas posete, izjavio je za dnevne internet novine „ Moj Bečej“ Siniša Tomić, jedan od posrednika u organizaciji.

Kako smo saznali, na najbolju atmosferu i publiku, posle jednog mesta u Kini, mogu da računaju upravo u Bečeju. Podrška Argenticima te večeri je JKMAMKK iz Novog Bečeja, a organizator očekuje da svoj nastup ovih dana potvrdi i novosadski Tetrapank. Svirka počinje u 20 sati, a ulaznica iznosi 150 dinara.

„Billy club“ i međunarodni festival amaterskog filma

Grupa ljudi koja već godinama organizuje i učestvuje u kulturnim događajima u najvećoj potiskoj opštini planira da u oktobru dovede kultni britanski punk sastav „Billy club“ u čijoj celokupnoj balkanskoj turneji učestvuju. Britanci bi takođe imali domaću podršku, JKMAMKK i Vox populi i jedan novosadski bend, dok bi prevoz iz Novog Sada i susednog Novog Bečeja takođe bio organizovan. Međutim, planova ima još.

– Za narednu godinu ideje ja da organizujemo, u saradnji sa Hrvatima i Nemcima, međunarodni festival amaterskog filma. Do tada ćemo i dalje organizovati svirke i predstave. Ako sve bude kako planiramo, ocekujem da cemo u oktobru imati i novu predstavu u sopstvenoj produkciji, zaključio je Tomić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име