Tijana Grujić kraj svojih slika
Tijana Grujić kraj svojih slika

Umesto u Klubu Narodnog pozorišta, Beograđani će umetnička dela bečejske slikarke Tijane Grujić moći da vide u kafiću „Anno domini“ na Banovom brdu.

Ovo nam je telefonskim putem javila Tijana Grujić iz Beograda, gde je, povodom skandala oko skidanja njenih slika pred svečano otvaranje izložbe „Autoportresinaje – Maske su pale“ u zgradi nacionalnog teatra, gostovala u jutarnjem programu na televiziji „Pink“

-Upravo sam bila u kafiću da vidim izložbeni prostor i dogovorila se s vlasnikom da postavim najnovijih 15 slika formata 100×70 santimetara u njegovom lokalu, koji s vremena na vreme organizuje izložbe. Svečano otvaranje će biti u subotu u 19 sati. Zanimljiv podatak je da će istog dana biti i svečano otvaranje Nove galerije u Kanu, a na premijernoj izložbi biće i mojih šest slika, rekla nam je Tijana Grujić.

Interesantan je podatak da Tijana Grujić prvobitno nije bila sigurna kad će biti izložba u Beogradu, 26. novembra ili 2. decembra. Ispostavilo se da joj 26. novembar, ipak, nije suđen. O razlozima zbog kojih je već postavljena izložba 26. novembra morala da se demontira, ne vredi raspravljati, a zainteresovani Beograđani će biti u mogućnosti da se lično uvere ko je izgubio, a ko dobio neprimerenim potezom zakupca prostora Kluba Narodnog pozorište.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име