Prostor Narodne biblioteke Bečej ovih je dana u službi galerije u kojoj su izloženi radovi polaznika „Tijanine školice”. Akademska slikarka i profesorka likovne kulture Tijana Grujić okupila je oko sebe nadarene polaznike, a tome svedoči i postavka koja je otvorena 21. marta.

 

Polaznika ima uzrasta obdaništa do odraslih, a svi se kreativno izgrađuju, a neki su otišli i stepenik više, upisali umetničke škole i akademije.

Svi oni u okviru ove likovne grupe, koja postoji od novembra 2012. Godine, stvarali su u jedno vreme u podrumu Narodne biblioteke, dok su, budući da se taj prostor renovira, privremeno su preseljeni u u OŠ „Zdravko Gložanski”. Kako je pojasnila Tijana Grujić, polaznici su radili većinu likovnih tehnika, od crtanja i slikanja do kombinovanja i kolažiranja, vajali i radili po modelu čoveka.

– Imamo dosta radova koji su kvalitetni i izuzetno likovno vredni s obzirom na to da su mlađi naraštaji, a crtački su sazreli dovoljno za svoju izložbu i prezent likovnih radova, kako putem video prezentacije, tako i klasični prikaz gotovih likovnih dela malih, a mogu reći, velikih umetnika. Časovi su koncipirani pored kreativnosti i na razvijanju samopouzdanja, povezanosti u jednoj priči koja karakteriše svakog umetnika u procesu sazrevanja.. A to je traženje i sazrevanje kroz rad gde se menjaju tehnike, formati …vizuelni koncept i sadržaj postavke, objasnila je slikarka Grujić.

Kako je istakla, deca rastu i stiču samovrednovanje kroz razvijanje rukopisa i osećaj pripadnosti u jednoj maloj, a opet velikoj porodici.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име