Treća obuka za mlade buduće grafičke i veb dizajnere, koji će kasnije prenositi svoja znanja drugim nezaposlenima, u organizaciji Res Polisa iz Novog Sada, u okviru projekta „Dizajniraj svoj posao 2“, održava se u Bečeju.

Mladi iz Albanije, Hrvatske i Srbije su prethodni zajedno pohađali obuke u Tirani i Sisku, jedna za veb, druga za grafički dizajn, okupili su se u Bečeju kako bi zaokružili proces sticanja kompetencija i naučili kako da prenose znanje drugima i pomognu im da nađu bolje zaposlenje.

Mladi i nezaposleni iz tri zemlje uključene u ovaj projekat imaju potrebe da savladaju tehnike poslova za kojima postoji velika potražnja. Osim učenja ovakvi su skupovi su prilika da se mladi upoznaju i umrežavaju.

-Mnogo mi se sviđa obuka jer je skupila učesnike sa grafičkog i veb dizajna i što sada možemo da naučimo tehnike kako da znanje koje smo stekli prenesemo na najbolji način drugima. Sviđa mi se što su ove tri nacije uključene u ovaj projekat, sviđa mi se miks nacionalnosti. Nije bitno odakle dolazimo, bitno je da imamo iste ciljeve i to zašto smo zajedno. Sviđa mi se što možemo da razmenjujemo ideje, iskustva, mišljenje i da radimo zajedno. Bečej mi se veoma sviđa. Veoma mi se dopada priroda, sviđa mi se to što ima mnogo zelenila, sviđa mi se crkva u centru grada. Mislim da ovde ljudi mogu da se odmore kada se umore od stresa i grada i da im bude lepo, kaže Stela Plaku, učesnica iz Albanije.

Nacionalna služba za zapošljavanje kao partner podržava projekat koji ima za cilj povećanje zapošljivosti mladih uključivanjem nezaposlenih u obuke za veb i grafički dizajn. Bečejka Dijana Makijević je upravo preko službe saznala za ove obuke i zadovoljna je što ima priliku da proširi svoja znanja i razvija kreativnost.

Projekat „Dizajniraj svoj posao 2“ započet je u martu ove godine i trajaće godinu dana, uz finansijsku podršku Izvršne agencije za obrazovanje, audio-vizuelnu politiku i kulturu, u okviru Erasmus+ programa EU.

 

Pogledajte TV reportažu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име