A Tiszamente Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft.-t és Király László volt igazgatót pénzbüntetés megfizettésére kötelezték 2015-ben és 2016-ban, amiért a cég adóbevallásában pontatlan adatokat tüntettek fel, egy határozatlan idejű szerződéssel alkalmazott munkavállalót pedig szabálytanul vettek fel dolgozni.

Az óbecsei Szabálysértési Bíróságon lefolytatott két szabálysértési eljárásra az óbecsei adóhivatal és az Állami Revizori Intézet feljelentése nyomán került sor, és a bíróság a vállalatot összesen 200 ezer, az igazgatót pedig 25 ezer dináros pénzbüntetésre kötelezte.

A Tiszamente Kft. A.P.-vel annak ellenére kötött határozatlan idejű munkaszerződést, hogy az általa betöltött munkakör nem szerepelt a társaság érvényes szervezeti alapszabályában, és olyan vegyesvállalatként, amelynek többségi tulajdonosa az óbecsei önkormányzat, a vonatkozó törvény előírásai szerint nem kért bizottsági jóváhagyást és minisztériumi engedélyt a foglalkoztatására, amivel a vállalat és az igazgató megszegte a Költségvetési törvényt.

Az óbecsei Szabálysértési Bíróság teljesen egészében elfogadta az Állami Revizori Intézet jelentését és szabálysértési eljárás elindítására vonatkozó 2015. február 22-i indítványát, és az így megállapított szabálysértésért 2016. szeptemberében mind a jogi személyt, mind az igazgatót felelősnek nyilvánította, előbbit 100 ezer, utóbbit 20 ezer dináros pénzbüntetésre ítélve.

Emellett egy 2015 márciusi ítélet szerint a vállalat és az igazgató azért is felelős, amiért a cég 2013-as adóbevallásában pontatlan adatokat közölt, aminek köszönhetően kisebb lett a vállalat adóalapja és 700 ezer dinárral kevesebb társasági adót fizetett be.

A vonatkozó adótörvény megszegése miatt a Tiszamentére 100 ezer, Király László igazgatóra pedig ötezer dináros büntetést rótt ki a bíróság.

A szabálysértési feljelentést az adóhatóság óbecsei fiókintézete tette meg.

A MojBečej.rs portál korábban is cikkezett a 2008-ban alapított Tiszamente Kft. működéséről. A vállalatnak 49 százalékban a magyarországi Alisca Terra vállalat, 51 százalékban pedig az óbecsei önkormányzat a tulajdonosa.

A vállalat közgyűlése 2015. december 24-én felmentette tisztségéből Király László igazgatót, a helyére Fejes Zoltánt nevezte ki, aki azóta is a vállalat élén áll.

Az Állami Revizori Intézet Željko Plavšić, a vállalati közgyűlés korábbi tagjának a feljelentése nyomán végzett ellenőrzést a cégnél, és összesen 19 szabálytalanságot tárt fel a 2014-es év folyamán.

 

 

Medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „A közpénz átlátható útja: Transparetni put javnog novca“ koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u medijskom sadržaju nužno ne odražavaju stavove ministarstva

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име