A Falunkért Ifjúsági Csoport tíz éve aktívan tevékenykedik Péterrévén. Célja elsősorban a fiatalok felkarolása és bevonása a közösség életébe.

Három éve az Ifjúsági Klub megnyitásával még több programot és tevékenységet sikerült megvalósítani, amelyek nem csak a helyi fiatalok, de az egész közösség számára jelentősek.

Az ifjúsági csoport évente több munkaakciót is szervez, emellett kultúrális és sport eseményeket is, a fiatalok igényeitől függően. Ezeket többnyire pályázati pénzeszközökből sikerül megvalósítaniuk.

A Falunkért Ifjúsági Csoport jelenleg 30 tagok számlál, köztük több középiskolás, egyetemista és fiatal vállalkozó is van.

Imre az egyetem után szeretne itthon maradni, szerinte a  helyi fiatalok számára sok lehetőség adott Péterrvén, viszont a kevés a munkalehetőség miatt sokan döntenek a kölözés mellett.

Vasárnaponként az Ifjúsági Klubban társasjáték estet tartanak, ahol több mint 200 fajta játék közül válogathatnak a fiatalok, de az idősebbek is.

Szabó Attila szerint több szórakozási lehetőségre lenne szükség a faluban, de a sportolási lehetőségek is korlátozottak Péterrévén.

Az Ifjúsági Csoport idén több új rendezvényt is megindított. Ilyen volt többek között a Téli forgatag elnevezésű karácsonyi vásár, amely reményeik szerint a jövőben felkerül a rendszeresen megszervezendő események listájára.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „U sred stvari: Profesionalnim informisanjem ka unapređenju položaja mađarske nacionalne manjine u Srbiji – A dolgok közepébe: Professzionális tájékoztatással a szerbiai magyar nemzeti kisebbség helyzetének a javításáért“ koji je sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име