Az elmúlt években egyre többen igényelték a már meglévő családi házak és objektumok legalizálását, azonban a becslések szerint még mindig több mint két millió illegális objektum lehet Szerbiában.

Góli Piroska a családi vállalkozás keretében évente több legalizációs folyamatban is részt vesz.

Még folyamatban van a legalizációról szóló új törvény kidolgozása. Külön gondot fordítanak arra, hogy azok az intézmények, amelyek akadályozták a korábbi törvényt, ha csak lehet, teljes mértékben kikerüljenek a döntéshozásból. A jogalapot illetően azok az épületek kerülnek be legegyszerűbben a kataszterbe, amelyeket a saját nevükön lévő telken építettek fel a polgárok.

Piroska férjével és lányával közösen vezeti a vállalkozást, amely keretében többek között az épületek energiahatékonysági fejlesztésének az előkészítésével is foglalkoznak.

Műszaki Építészeti Főiskolán szerzett üzemmérnöki diplomát, és már negyven éve dolgozik a szakmájában. Elmondása szerint nem volt mindig könnyű megállnia a helyét az alapvetően férfiak uralta szakmában.

Piroska 52 évesen munka nékül maradt, ekkor döntött úgy, hogy megnyitja saját vállalkozását.

A tíz éve működő péterrévei válllakozás keretében már több családi házat is terveztek. A cég a tevezéstől a kivitelezésen át, a beköltözésig minden folyamatot végigkísér, és minden szükséges dokumentáció és engedély megszerzésének a feladatát is elvégzi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име