Óbecse községben sok utcában várnak a lakók arra, hogy végre szilárd útburkolaton közlekedhessenek. Az önkormányzat az ősszel négy, most pedig három és fél kilométernyi utat aszfaltoz le a tervek szerint. Ennek elsősorban Óbecse Kis-Bosznia nevű peremrészének a lakói örülhetnek.

A Batinai utcába eddig még a mentőautó sem tudott bejutni az utca egyik végéről, útját állta ugyanis egy villanykaró. Ez az akadály megszűnt, az utcát is kiaszfaltozzák. A lakóknak esős időben nem kell többé sárban közlekedniük. Bojana Došić: „A felnőttek és azok, akik iskolába mentek, zacskót húztak a lábukra. Aztán levettem, majd visszamentem összeszedni a zacskót, mert sokan haragudtak miatta, de muszáj volt, hogy a gyerekem ne menjen piszkosan iskolába.”
Nemcsak a lakók örülnek annak, hogy szilárd burkolatot kap az utca. A postásnak is könnyebb dolga lesz ezután. Dušan Vujičin: „Hát nagyszerű, sokkal jobb és szebb lesz. Amikor esik az eső, tudja, hogy van, minden piszkos, egyszerűen nem lehet itt közlekedni, csak csizmában lehetne végigmenni az utcán.”
Az óbecsei Kis-Bosznia városrészben több utcában aszfaltoznak, valamint a csatorna mellett feltöltik az utat. Most elsősorban Óbecsén dolgoznak a munkagépek, de Bácsföldváron is aszfaltoznak majd. Vuk Radojević polgármester, Óbecse: „Ennek a közbeszerzésnek a keretében megcsináljuk a Bácsföldvár és a Gyöngysziget közti utat is, amely évek, évtizedek óta elhanyagolt, katasztrofális az állapota. Az önkormányzat erre is talált pénzt és az egyik prioritásként kezeli ezt az utat, amely fontos mind a bácsföldváriak, mind a Holt-Tiszára, a Gyöngyszigetre tartók számára.”

A mostani aszfaltozás és útfeltöltés csaknem 35 millió dinárba kerül, amit az állami földek bérbeadásából befolyt pénzből finanszíroz az önkormányzat.

Forrás: Pannon TV

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име