Új trafóállomás építéséről állapodtak meg a héten a Szerbiai Villanygazdaság képviselői és Saša Šućurović törökbecsei polgármester. A közösen finanszírozott trafóállomást az Óbecse felől a városba vezető út elejére tervezik, és a környék lakóépületei mellett egy új körforgalom energiaellátását is ebből a trafóból oldanák meg.

A törökbecseiek ugyanis az új óbecsei körforgalomhoz hasonló kivitelű forgalmi elágazást terveznek építeni a csatornahíd előtt – a Nagybecskerek–Óbecse–Törökbecse felől vezető utak találkozásánál – lévő háromszög helyére, és itt épül meg a körforgalom áramellátását is biztosító új trafóállomás. Ezt az energetikai beruházást a polgármester azért is tartja különösen fontosnak, mert a közelben lévő gátnál szerinte adottak egy vízerőmű megépítésének a feltételei is, így a leendő trafóállomás új technológiai lehetőséget biztosíthatna a villamosenergetikai rendszer fejlesztésére. Šućurović szerint a város ezen részének a fejlesztése az egész község érdeke.

A munkálatokat a következő három hónapra tervezik a szakemberek. A törökbecsei önkormányzat a 3,2 milliós költségeknek a felét állja, az összeg másik felét pedig a Szerbiai Villanygazdaság teremti elő.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име