Sa predsednikom opštine Bečej Draganom Tošićem razgovarali smo o Lokalnom antikorupcijskom planu, vrednostima u tom dokumentu, strateškom planiranju u lokalnoj samoupravi…

Podsetimo, Bečejsko udruženje mladih, zahvaljujući podršci Agencije za borbu protiv korupcije, sprovodi projekat „Zajedno ka održivim lokalnim antikorupcijskim politikama” čija će jedna od aktivnosti biti i izrada Lokalnog antikorupcijskog plana.

Pored toga, projektni tim Bečejskog udruženja mladih sprovodi i aktivnosti koje bi trebalo da doprinesu vidljivosti projekta, odnosno većem uključivanju građana u antikorupcijske aktivnosti i podizanju njihove svesti o njihovoj važnosti.

Nakon što se izradi nacrt dokumenta i usvoji u Skupštini opštine Bečej, što je predviđeno početkom naredne godine, sa ciljem da se on i sprovede na propisan način i da donese odgovarajuće efekte, biće formirano i telo za praćenje njegove primene.

Agencija za borbu protiv korupcije je ove godine podržala ukupno pet projekata, što znači da će organizacije civilnog društva pored opštine Bečej, na sličan način biti uključene u aktivnosti vezane za izradu lokalnog antikorupcijskog plana u Novom Pazaru, Lebanu, Boru i Valjevu.

Inače, sve lokalne samouprave u Srbiji morale su do leta prošle godine da usvoje antikorupcijske planove i osnuju antikorupcijska tela. Usvajanje Lokalnog antikorupcijskog plana obaveza je nastala otvaranjem Poglavlja 23 u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji, koje se odnosi na pravosuđe, borbu protiv korupcije i osnovna prava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име