Sa dvadesetak dana zakašnjenja postavljeno je i drugo autobusko stajalište u ulici Danila Kiša.

Nakon zatvaranja perona stanice autobusi su se čekali na kiši, suncu, vetru. Dva autobuska stajališta, postavljena umesto perona, plaćena su iz budžeta opštine sa ukupno devet miliona dinara.

Nadležni kažu – puštanje u rad tog stajališta očekuju uskoro. Predsednika opštine Bečej Dragana Tošića pitali smo da prokomentariše gužve u saobraćaju u ulici Danila Kiša, koja neretko nastane upravo zbog autobusa koji tu i dalje kupe putnike. Podsetimo, u pitanjuje ulica u kojoj se površini gde su nekada bili peroni trenutno gradi supermarket „Lidl“, a uskoro bi trebalo da počnu i radovi na samoj saobraćajnici, nakon završetka pomenutog objekta. Rekonstrukcija ulice Danila Kiša – 58.970.000 dinara, od toga 56.720.000 iz konkursa.

Takođe, jedan od razloga izmeštanja autobuske stanice u Bečeju upravo je smanjenje saobraćajne gužve i očuvanje životne sredine. Kako Tošić kaže – Sa četiri saobraćajne trake i jednom zaustavnom rešiće se problemi u saobraćaju u tom delu Bečeja.

Opština Bečej je, poput drugih opština širom Vojvodine, rekonstruisala autobuska stajališta i stare zamenila tipskim. U opštini Bečej, sudeći prema komentarima putnika, takozvana „pametna“ stajališta ne funkcionišu u predviđenom kapacitetu – nema najavljenog interneta, nema osvetljenja, a ni zaštita od kiše i snega, u naletima vetra, nije zadovoljavajuća. Pored toga, površina oko stajališta u Prvomajskoj ulici često je daleko od čiste. Budžetom za 2020. godinu najavljeno je postavljanje još tri stajališta – dva u Radičeviću i jedno u Bačkom Petrovom Selu. Rekonstrukcija tri autobuska stajališta koštaće 4.750.000 dinara i biće finansirano iz budžeta opštine. Iako su na raskrsnici Glavne i Republikanske u Bečeju još ranije jesenas postavljeni semafori, ni nedeljama nakon što je izvođač radova posao završio, oni nisu u funkciji. Posao opremanja ove prometne raskrsnice koštao je oko 2,6 miliona dinara. Nakon što elektrodistribucija završio neophodne radove u vezi sa instalacijama, semafor će biti predat na upravljanje Javnom preduzeću „Komunalac“ Bečej.

Više u TV prilogu

 

Projekat „Iz ugla građana“ sufinansira opština Bečej

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име