Članovi Opštinskog veća opštine Bečej Anđelko MiškovićDragan KovačevSvetlana Vuletić, Đuro KričkovićMiomir Jelenić, Dejan Terzić Čaba Štefaniga, Igor Kiš i Karolina Smieško, predsedniku opštine Bečej Draganu Tošiću od početka mandata dostavljaju mesečne izveštaje o radu. Danas objaljujemo njihove izveštaje za oktobar i novembar, kao o podatke o zaradama članova izvršne vlasti najveće potiske opštine. Podsetimo da je Tošić najavio da će do kraja godine napraviti presek rada veća.

Portal MojBečej.rs ranije  je objavio mesečne izveštaje većnika za avgust i septembar, a ovog puta, takođe u integralnoj formi, objavljujemo izveštaje za oktobar i novembar. Osim toga, predstavljamo vam i neto zarade članova opštinske vlade za period od 1. juna do 31. oktobra ove godine, kao i pomoćnika predsednika opštine, te njihove naknade za rad u komisijama i radnim telima.

Kako portal MojBečej.rs izveštava i iz nekoliko drugih opština u Vojvodini, mahom iz potiskog regiona, ovog puta predstavljamo i podatke o zaradama članova opštinskog veća u Žablju. Dodajmo da u toj opštini funkcioneri, tačnije, lokalni ministri, predsedniku opštine ne dostavljaju izveštaje o radu.

Na pitanje kako komentariše izveštaje članova Opštinskog veća opštine Bečej, koje mu dostavljaju jednom mesečno, i koje portal MojBečej.rs objavljuje, predsednik opštine Bečej Dragan Tošić, gostujući u našoj emisiji „Objektivno“  kazao je da pojedini nisu shvatili zadatak i najavio presek njihovog rada i kao i da će , ukoliko se ispostavi da neko od devet članova opštinskog veća ne može da isprati tempo koji je zadat, morati doći do promena.

-Praviću presek, zajedno sa njima, do kraja godine i videćemo ko je kako radio. Postoje članovi Veća kojima je teško da prave izveštaje, a pritom dobro rade. Postoje članovi veća koji dobro pišu izveštaje, a nisam siguran baš da dobro rade. Hoću da to sagledam na pravi način, da dam svoje mišljenje jer mislim da je ono bitno. I vi ćete biti obavešteni o tim zaključcima, rekao je Tošić.

On je dodao da će se tada znati da li nekom od njih treba asistencija, da bi poboljšao rad u svom resoru, da li uopšte može da isprati tempo, ali i da se situacija mora promeniti.

-Ne želimo da imamo Veće samo na papiru, već da rade, u saradnji sa Opštinskom upravom, naveo je Tošić.

Podsetimo, članovi OV u Bečeju su: Anđelko Mišković, zadužen za oblast poljoprivrede i ruralnog razvoja, Dragan Kovačev, zadužen za oblast privrede i zaštite životne sredine,  Svetlana Vuletić, zadužena za oblast obrazovanja, uprave, propisa, Đuro Kričković, zadužen za oblast rada mesnih zajednica, Miomir Jelenić, zadužen za oblast turizma, Dejan Terzić, zadužen za oblast omladine i sporta, Čaba Štefaniga, zadužen za oblast kulture, civilnih organizacija i regionalne saradnje, Igor Kiš, zadužen za oblast socijalne zaštite i evropskih fondova i Karolina Smieško, zadužena za oblast verskih zajednica i zaštite prava nacionalnih manjina.

U nastavku pročitajte izveštaje članova Veća opštine Bečej

Izveštaj članova Opštinskog veća opštine Bečej za oktobar

Izveštaj članova Opštinskog veća opštine Bečej novembar

U nastavku vam predstavljamo zarade članova Opštinskog veća opštine Bečej i pomoćnika predsednika opštine Bečej. Na spisku se nalaze imena i podaci o većnicima iz prethodnog mandata.

Podaci o zaradama koje smo dobili od opštine Bečej
Podaci o zaradama koje smo dobili od opštine Bečej

Dragan Tošić iz Srpske napredne stranke izabran je 2. jula na funkciju predsednika opštine Bečej. Za zamenicu predsednika opštine Bečej izabrana je Dalila Dujaković, takođe iz Srpske napredne stranke. Na čelu opštine četiri godine pre njega je bio Vuk Radojević. 

Podatke o zaradama lokalne vlade i pomoćnika predsednika opštine tražili smo i od opštine Žabalj.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Otvoreno o korupciji: Za više transparentnosti i odgovornosti u potiskim javnim finansijama“, koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име