Slikari koji su izložili deo urađenog tokom ove godine | Foto: Vlastimir Jankov
Slikari koji su izložili deo urađenog tokom ove godine | Foto: Vlastimir Jankov

Članovi Likovne sekcije „Duga“ i sekcije za ručni rad „Sendrei Julia“, koje egzistiraju pri Mađarskom kulturnom društvu „Petefi Šandor“ u Bečeju, već duže od jedne decenije zajedniči izlažu ono što su uradili tokom godine na tradicionalnoj Božićnoj izložbi.

Ove godine su slikari, čija delatnost traje od 2002. godine, predstavili pedesetak svojih radova, a žene, koje su lane obeležole punoletstvo svoje sekcije ručnih radova, izložile su sedamdesetak atraktivnih eksponata. Kako je izložba prodajna, biće sigurno kupaca. Međutim, zbog aktivnosti matičnog Društva, Božićna izložba traje samo tri dana i u nedelju, 18. decembra, se zatvara. Zato, ko je namerio da kupi neki od izloženih ručnih radova ili slika, mora da požuri.

-Amaterizam teško opstaje u današnje vreme, ali entuzijazam koji vlada u ove dve sekcije našeg Društva je jači od svih nedaća. Zahvaljujemo se svima koji su se uključili u tradicionalnu aktivnost i ponosni smo što u svom sastavu imamo tako vredne i kreativne članove, rekao je, između ostalog, u ime rukovodstva MKD „Petefi Šandor“ prilikom otvaranja izložbe Peter Knezi.

Da bi tradicionalna manifestacija imala svečani karakter, oplemenili su je članovi drugih sekcija matičnog Društva, pa su se čule pesma i recitacija, a viđana je i plesna numera.

Plesna grupa MKD Petefi Šandor“ je oplemenila otvaranje izložbe | Foto: Vlastimir Jankov
Plesna grupa MKD Petefi Šandor“ je oplemenila otvaranje izložbe | Foto: Vlastimir Jankov

Kako to i dolikuje vrednim rukama članica, čuli smo od predsednice sekcije ručnih radova Eržebet Šulc, okupljanje je nastavljeno druženjem u Izložbenom prostoru Doma MKD „Petefi Šandor“ uz razna peciva i slatkiše iz domaće radinosti.

-Ovo je samo delić onoga što su članovi dve sekcije tokom godine uradili. Premijerno smo izlagali slike na papiru od recikliranog materijala, koje nam obezbeđuje Udruženje građana „Eko Bečej“ i, moram naglasiti, da su se kolege iz okolnih udruženja istog profila zainteresovale za ovu vrstu podloge, rekla nam je predsednica slikarske sekcije Piroška Tot Kaša.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име