Kulinari su uvek u centru pažnje
Kulinari su uvek u centru pažnje

Novoselci pozivaju u goste

Tradicionalna manifestacija „Novoselski dan“, koja godinama živi uz slogan „Živimo zajedno!“, održaće se u nedelju, 11. septembra, u centru dela Bečeja „preko pruge“, koje više nema. Ljudi koji vode Treću mesnu zajednicu, među Bečejcima poznatiju kao Novo selo, pripremili su bogat i sadržajan program za sve uzraste.

-Svečano otvaranje, teritorijalno, naše manifestacije, a učesnici su žitelji čitavog Bečeja, zakazano je za 13 sati i do muzičkog programa, koji počinje u 20 sati, održaće se niz aktivnosti, najavljuju organizatori.

Animatori su za decu pripremili „Čudesnu družinu“, Predškolska ustanova „Labud Pejović“ organizuje sportske igre i crtanje dece, a učešće će aktivno uzeti i Društvo prijatelja dece opštine Bečej. Sportsko – rekreativni deo obuhvata takmičenje dece, žena i muškaraca u pikadu, ali i sportskom ribolovu na Velikom bačkom kanalu u Prvoj mesnoj zajednici. Udruženje građana „Eko Bečej“ realizovaće kreativnu radionicu protkanu igrama za decu, a za 15.15 planirano je izvođenje dečije predstave gostujućeg pozorišta iz Beograda „Šareni suncokreti“ na srpskom jeziku i od 16 sati biće dečija predstava na mađarskom jeziku gostiju iz Ade. Biće ritmičkog i fitnes plesa. Za odrasle će najatraktivnije biti takmičenje u kuvanju svinjskog paprikaša. Vatra ispod kotlića potpaliće se u 14.30 sati. Istovremeno, u velikom kotlu će se pripremati i, posle 18 sati, zainteresovani će moći da kupe „novoselski pasulj“, tako da niko neće otići gladan. Za 19 sati je predviđeno pozdravni govor predstavnika lokalne samouprave i potom dodela nagrada najuspešnijima u takmičarskim disciplinama.

Sve se završava muzičkim programom od 20 sati, koji je „igranka pod vedrim nebom“ na terenu za male sportove preko puta pijace, gde će čitavo popodne i veče biti vrlo razigrano i raspevano. Tim povodom bečejski Novoselci pozivaju u goste ne samo sugrađane, već i žitelje okolnih naselja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име