Zainteresovanost je bila prisutna i među navijačima | Foto: Vlastimir Jankov
Zainteresovanost je bila prisutna i među navijačima | Foto: Vlastimir Jankov

Het–trik Sportsko-rekreativnih igara u organizaciji radnih terapeuta i socijalnih radnika Gerontološkog centra Bečej. Kao i prethodne dve godine, štićenici su uzeli zapaženo učešće u Igrama.

Na „prvencu“ pre dve godine učestvovalo je šezdesetak takmičara. Međutim, te igre su održane u letnjem periodu i odlučeno je da se naredne održavaju u maju, jer su povoljniji vremenski uslovi. Lane je bilo desetak učesnika više, a ove godine skoro osamdeset.

-Ovo je jedna od akcija u okviru zabavne aktivnosti koje organizujemo za štićenike našeg Centra, rekla nam je u ime grupe radnih terapeuta Ivana Spajić. Anketirali smo korisnike u želji da saznamo ko će uzeti učešće u sportskim igrama i onda smo se minulih nekoliko nedelja pripremali, tako da su svi spremno ušli u sportski izazov. Zainteresovanost je bila zapažena i među takmičarima i među navijačima. Najveću pažnju privukle su discipline kuglanje, nabacivanje karike i ubacivanje lopte u koš, a najatraktivnije je bilo jedenje šampite bez pomoći ruku. Rečju, zabavili smo se na kreativan način, što je i bio krajnji cilj. Raduje i činjenica da je organizacija Igara bila plod timskog rada svih zaposlenih u Centru.

Karika je uspešno nabačena | Foto: Vlastimir Jankov
Karika je uspešno nabačena | Foto: Vlastimir Jankov

Ove godine je bilo deset takmičarskih disciplina, od kojih sedam na otvorenom improvirovanom sportskom poligonu i tri društvene igre: krbanje, ne ljuti se čoveče i šah. Bez obzira na godine, zdravstveno stanje i polnu pipadnost, adrenalin je bio prisutan među takmičarima, a bilo je temperamentno kraj borilišta i među navijačima. Upravo to je čitavoj manifestaciji, pored rekreativnog, dalo i sportsko obeležje.

Znajući da među sportsistima vlada mišljenje da je „samo prvi, prvi, a svi ostali su drugi“, evo imena pobednika u sportskim disciplinama. Počelo je trkama u kolicima, gde su takmičari bili podeljeni u dve grupe. U grupi slabijeg zdravstvenog stanja pobedila je Mara Matošević, a Stjepan Gajdoš je bio prvi u zdravstveno boljoj grupi. Radojka Miladinov je bila najbolja u nabacivanju karika, Ištvan Cirok u ubacivanju lopte u koš, Rozalija Feketa u kuglanju, a u nadvlačenju konopca pobedila je ekipa „Lavovi“ u sastavu: Laslo Bošo, Dragan Bošković, Ištvan Budai, Vilmoš Krunc, Ivan Martinov, Dora Pal, Rade Radenković, Ištvan Cirok i Rozalija Fekete. Najzad, u zabavnim disciplinama, nošenje jaja u kašici pobedio je Milorad Dražić i jedenju šempite bez pomoći ruku Karolj Šiloš.

Puna staza trkača | Foto: Vlastimir Jankov
Puna staza trkača | Foto: Vlastimir Jankov

Po završetku dešavanja na borilištima, za sve je bio zajednički ručak na čijem meniu su bili omiljena pljeskavice sa roštilja i šampita, učesnici su dobili zahvalnice, a po troje najuspešnijih u svakoj disciplini dobili su diplomu i medalju. Naravno, time su se samo fizički završile Igre, a prepričavanja o dešavanjima na sportsko-rekreativnim poligonima nastavila su se u hladovini lepo uređenog dvorišta i prostorijama za društvenu aktivnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име