Predstava „Nemam da platim i neću da platim“ Dramskog studija mladih na 8. Festivalu omladinskih scena u Beloj Palanci dobila je tri nagrade. Stručni žiri, u sastavu: Aljoša Vučković, Ana Sofrenović i Aleksandra Janković dodelio im je: nagradu za najbolju predstavu na festivalu u režiji Igora Pavlovića, nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu – Gordani Adamov i nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu – Srđanu Tomiću.

-Nagrade koje smo osvojili u Beloj Palanci jesu kruna našeg zajedničkog rada i truda koji smo uložili dok smo pravili ovu predstavu. One nam daju vetar u leđa i podstiču nas da radimo na sebi i da se trudimo da svake godine budemo što bolji. Ove nagrade nam puno znače pošto to svedoči da neko primećuje našu kolektivnu igru i ljubav prema pozorištu i nadam se da će nam se ovim zaslugama otvoriti neke nove mogućnosti, jer je stvarno velika šteta da ovako nagrađena predstava nastavi da živi samo na lokalnom nivou jer pozorište nema dovoljno sredstava za naša gostovanja, rekla nam je Gordana Adamov.

Dodajmo da je novih tri, i isto toliko nagrada iz Obrenovca, samo jedan od razloga zašto je sada već hit predstava „Nemam da platim i neću da platim“ na decembarskom programu matičnog Gradskog pozorišta Bečej.

-Već godinama imamo u decembru humanitarne predstave. Inače, predstavu je u Bečeju već videlo više od 1.000 gledalaca za ta četiri izvođenja, što je veliki uspeh. Ovo će biti sedmo izvođenje, rekao je Zdravko Petrović, direktor GPB.

Publika u Bečeju moći će da pogleda predstavu u petak 9. decembra od 20 sati, a ulaznica će biti dobrovoljan prilog koji će biti uplaćen u humanitarne svrhe.

Pozorišni komad u izvedbi Bečejaca nastao je po tekstu italijanskog nobelovca Darija Foa, u režiji Igora Pavlovića.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име