Čak 80 odsto požara bude izazavano ljudskim faktorom, kaže svetska statistika. Uzevši to u obzir, onda je jasno zašto su obuke za poljoprivrednike uoči žetve neophodne. Međutim, potrebno je i da se adekvatno reaguje u određenoj situaciji, ali i da se na njivu ne ide bez ispravnog protivpožarnog aparata.

Kao i prethodnih godina uoči žetvene sezone poljoprivrednicima su podeljene nalepnice za mehanizaciju sa potrebnim informacijama i kontaktima koji im mogu biti pod koristi ukoliko dođe do nepredviđenih i hitnih situacija.

Zastarela mehanizacija je odraz siromaštva malih proizvođača, a time su šanse za nezgode, ali i požare u ataru, povećane. Stoga se posebna pažnja treba usmeriti na upravljanje mehanizacijom i na održavanje, ali i na učešće u saobraćaju.

 

Više u TV prilogu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име