Bečejsko udruženje mladih (BUM) dve godine zaredom, u saradnji sa lokalnom samoupravom o Policijskom stanicom Bečej, a uz finansijsku podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, realizuje projekte koji za cilj imaju povećanje bezbednosti i savesnosti svih učesnika u saobraćaju.

Aktivisti BUM-a su u zajedničkim akcijama sa saobraćajnom policijom u Bečeju, na nekoliko lokacija u opštini Bečej, podelili 300 pari svetala za bicikle, prednja i zadnja, i 100 prsluka. Ova popularna akcija BUM-a i policije ima, pre svega, edukativni karakter, jer se biciklistima ukazuje na njihove obaveze i pravila ponašanja u saobraćaju.

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja od 2011. do 2015. godine u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile na teritoriji opštine Bečej poginuo je 21  čovek, dok je teže i lakše povređeno 613.

Pešaci čine pet odsto od ukupnog broja poginulih lica, vozači i putnici 33 odsto od ukupnog broja poginulih lica, dok biciklisti 24 odsto ukupnog broja poginulih.

Što se osoba starosti od 65 godina pa naviše, oni čine 19 odsto od poginulih u saobraćaju, dok upravo starija lica u najčešće stradaju kao biciklisti (44 odsto).

Dunja Makša, polaznica obuke „Pokreni mehanizam“

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име