Tribina Pokreta „Dosta je bilo” okupila je u Bečeju u četvrtak 17. marta u velikoj sali Gradskog pozorišta Bečej oko 200 ljudi. „Dosta je bilo” prelazi cenzus, rekao je predsednik pokreta Saša Radulović, dok bi stranke za saradnju bile samo one koje prihvate potpunu javnost u radu.

– Bez potpune transparentnosti nemamo o čemu da razgovaramo. To znači da svaki dinar svakog meseca da se objavi kome je uplaćen, sve sistematizacije radnih mesta javno objavljene, popis imovine i kompletna javnost u radu, kaže lider pokreta.

U Srbiji je moguće uvesti red, a to bi značilo, između ostalog, ukidanje partokratije, subvencija stranim investitorima, uvođenje reda u javna preduzeća. Srbiji treba sistem, a ne vođa, dok javni sektor ne može da bude biro za zapošljavanje, apostrofirao je Radulović.

– Stranačka zapošljavanja, partijski kadrovi na administrativnim mestima, sa izmišljenim radnim mestima i uglavnom kupljenim diplomama nas godišnje koštaju milijardu evra. Na subvencije država godišnje baca milijardu evra, a od toga na poljoprivredu odlazi 230 miliona, samo mali deo ide individualnim poljoprivrednim gazdinstvima, koje bi država trebalo da štiti, a ne ovako. To je druga milijarda. Gubici javnih preduzeća nas isto koštaju još milijardu evra. Novca ima dovoljno, treba samo politička volja da se uvede red, a pokret „Dosta je bilo” je ima, rekao je novinarima.
Radulović dodaje da zdravestvena zaštita treba da bude besplatna za sve, da postoji univerzalna zaštita za sve porodice koje nemaju primanja, kao i povezivanje radnog staža, isplata zaostalih zarada.

Red u javnim finansijama i ekonomoska stabilnost mogu se postići i bez privatizacije preduzeća koja opterećuju budžet države, a sve po modelu uspešnih zemalja.
– Lične karte koje sam krenuo da radim, a zaustavio je Vučić, analiza tržišta, čišćenje firmi od dugova, povezivanje staža, isplata zaostalih zarada i onda poslovni plan, investicioni plan, imate načine kako se firme koje su veće i jače izvode na berzu. To rade uspešne zemlje u svetu, a „banana države” prodaju sve što imaju.

Saša Radulović je izjavio da očekuje da će se novi izbori održati zajedno sa predsedničkim izborima već 2017. godine jer će ovi izbori prouzrokovati raspad Srpske napredne stranke.

Na tribini u Gradskom pozorištu koordinator pokreta u Bečeju Milan Bokun, a predstavili su se članovi među kojima je Goran Relić, Zoran Sarajlija, Momir Vujmilović, Saša Bakić, Stevan Kosanović i drugi. Pokret trenutno prikuplja potpise za izbornu listu za predstojeće lokalne izbore.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име