Dimitrije Tucakov, sa leve strane,
Dimitrije Tucakov, sa leve strane, "Majske igre"

Predstava Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej „2:14“ bila je ponovo prikazana, i to na 65. majskim igrama.

Vršnjačko nasije je u našem društvu, nažalost, sve prisutnije, a radnja ovog pozorišnog komada govori upravo o prevenciji nasilja.

– U Sisku nam je bilo prvo igranje nakon tragedije i mogu da kažem da je bilo veoma bolno i teško igrati tu predstavu nakon događaja 3. maja. Publika doživi predstavu isto kao mi, i to nam je i krajnji cilj, kaže za portal MojBečej.rs  Dimitrije Tucakov, mladi glumac iz Bečeja.

– Na predstavu dolaze oni koji vole pozorište i koje zanima kako ćemo je izvesti. Međutim, nasilnici nisu česti na našim predstavama, ali i ako dođu uglavnom ne gledaju, već dobacuju. Mislim da je to zato što ne žele da prihvate da vide sebe u nekoj od uloga u predstavi, primećuje mladi glumac.

Na podsticaj porodice Dimitrije se glumom bavi od svoje sedme godine.

– Prvobitno nisam želeo da se bavim glumom, međutim, roditelji i ujak su me podstakli na to da krenem i da će mi se svideti. Prvi put kada sam stao na scenu bio sam veoma uplašen i nervozan, ali iz predstave u predstavu sam sve više i više uživao i tada sam shvatio da volim da glumim i da želim time da se bavim. Kada sam u pozorištu osećam se slobodno i ne osećam stres, navodi Dimitrije Tucakov.

Igrajući predstavu „2:14“ Dimitrije Tucakov je osvojio nagradu za glavnu mušku ulogu na Vojvođanskom takmičenju u Bačkoj Palanci, a u Bečeju na „Majskim igrama“ dobio je nagradu za najbolju sporednu ulogu zajedno sa kolegom Srđanom Tomićem.

Gluma je za njega poučna, osim toga što mu donosi slobodu.

– Kroz rad na tim predstavama sam naučio da nikada ne treba osuđivati nekoga ma kakav bio, jer niko od nas ne zna šta se zapravo dešava toj osobi u glavi i samim tim treba da јој pomognemo kako možemo, a ne da stavljamo so na ranu, navodi naš sagovornik.

Nakon što završi srednju školu Dimitrije Tucakov planira da se upiše na Akademiju umetnosti, a nada se da će u budućnosti moći da deli scenu sa, između ostalih, popularnim glumcem Milošem Bikovićem.

Razgovarala: Julijana Palinkaš

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име