Ogranak Narodne biblioteke Bečej u Bačkom Gradištu nedavno je ugostio mladog pesnika iz Žablja Marka Bilića povodom promocije njegovog prvenca „Ako zaboravim”.

Dvadesetjednogodišnji Žabaljčanin piše od svoje sedamnaeste godine. Osvajao je nagrade na brojnim literalnim konkursima. Kao i svaki drugi pesnik, Bilić posvećuje stihove i rime ženi. Pored ljubavnih pesama u zbirci su prisutne i socijalne pesme koje govore o stvarnom životu, odnosno o piščevom pogledu na svet, zatim, tu su i pesme o smrti i prolaznosti.

-Svi mi uvek kažu da misle da je neko mnogo stariji pisao te pesme, jer su mnogo zrele za moje godine, a i po nekima pune pesimizma, što po meni nije tako, reko nam je pisac Bilić.

Kako dalje navodi, nema posebnu inspiraciju za pisanje, niti određeno vreme i mesto kada piše, ali uglavnom to bude noć kada, kako nam je objasnio, može da pronađe svoj mir. U narednom periodu Bilića očekuju još dve promocije na teritoriji naše opštine, tačnije u biblioteci u Radičeviću, a zatim i u Bečeju.

 

Jelena Mitrović, polaznica obuke „Pokreni mehanizam”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име