Prvu sednicu lokalnog parlamenta nakon letnje pauze obeležila je rasprava o šestomesečnom trošenju budžeta opštine Bečej, kao i o radu sportskog centra i Javnog preduzeća „Vodokanal“.

I dok opozicina odbornička grupa „Samo lokalno“ tvrdi da opštinska vlast ne planira budžet na realan način, predsednik opštine ističe suprotno.

Na račun rukovodstva sportskog centra takođe su iz redova „Samo lokalno“ uputili kritike.

Rasprava se vodila i oko poslovanja Javnog preduzeća „Vodokanal“ koji samo prošle godine beleži gubitak u poslovanju od 10 miliona dinara.

Nakon saglasnosti skupštine opštine, uskoro se pokrenuće postupak prodaje građevinskog zemljišta u javnoj svojini opštine Bečej (parcela broj 7929/11 KO Bečej). Procenjena tržišna cena nepokretnosti koja se nalazi u industrijskoj zoni iznosi 12.600.000 dinara, a na tom mestu biće izgrađena fabrika tekstila u kojoj bi trebalo da bude zaposleno oko 270 radnika, najviše žena.

Na kraju sednice, lokalni parlament konstatovao je ostavku sekretarke Skupštine opštine Mirjane Namačinski, kao i predsednika Upravnog odbora Turističke organizacije opštine Bečej Nemanje Karapandžića. On će, kako nezvanično saznajemo, biti predložen za direktora te organizacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име