Jubilarno 50. izdanje predstave „Od raja do beznjenice“ odigrano je u Bečeju, u zadužbini baronice Eufemije Jović, današnjoj zgradi opštine.

Delo čiju režiju i tekst potpisuje Zoran Subotički je potresna priča o velikoj ljubavi između velikog pesnika Laze Kostića i mlade, darovite, radoznale kćeri jednog od najmoćnijih Srba Austrougarske carevine, Lenke Dunđerski.

Zamišljena da se izvodi isključivo u dvorcu Bogdana Dunđerskog, sticajem okolnosti, predstava se u prethodne dve godine izvodila ekskluzivno u drugim dvorcima i palatama, kaštelima i drugim zdanjima od kulturno – istorijskog značaja, predstava je sastavni deo projekta o lozi Dunđerskih, pod nazivom „Čudesni svet Dunđerskih“.

Organizatori jubilarnog 50. izdanja prikupili su novac od ulaznica za pomoć deci i mladima iz Bečeja kojima je ugroženo zdravlje.

Više u TV prilogu

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име