Novogodišnji koncert Gradskog narodnog orkestra „Novi Bečej” okupio je u pozorišnoj sali Doma Kulture opštine Novi Bečej brojnu publiku koja je uživala u prijatnoj pretprazničnoj atmosferi uz šarolik repertoar Gradskog narodnog orkestara. Podsetimo, orkestar je osnovan pre tri meseca, a broji devet muzičara i pet vokalnih solistkinja.

– Ideja za ovaj i ovakav novogodišnji koncert se rodila pre tri, četiri meseca, kada je Srđan Grahovac zakucao na vrata Doma Kulture i pitao da li bi mogli da mu pomognemo da se organizuje Gradski narodni orkestar. Meni se u startu ideja dopala, kada je on predstavio svoju ideju, dobio je apsolutnu podršku Doma kulture. Kada su se i predstavnici lokalne samouprave upoznali sa idejom i namerom Srđana i ekipom oko njega, uvideli su da su u pitanju vrsni muzičari, koji žele svoje iskustvo i znanje preneti i drugima, rekao je Novica Blažin, direktor doma Kulture opštine Novi Bečej.

Gradski narodni orkestar „Novi Bečej“ se zalaže za očuvanje muzičke kulture i tradicije i promovisanje orkestarske muzike, posebno za edukaciju mladih ljudi na polju muzike i ljubavi prema instrumentu tj. pravih i neprolaznih muzičkih vrednosti. Na neki moju idejeu sam hteo da osnujem Gradski orkestar koji bi čuvao tradiciju i izvornu muziku ovog naroda. Najviše nam je pomogao Dom Kulture, jer je prepoznao jedan pravi kvalitet koji će se razviti kasnije u još bolje. Takođe i lokalna samouprava nas je podržala, mogu se svima zahvaliti od srca, kaže Srđan Grahovac, šef orkestra. Na tradicionalnom novogodišnjem koncertu publika je uživala u izvornoj narodnoj, balkanskoj i svetskoj popularnoj muzici, a na repertoaru su se našle i ruske, italijanske i mađarske pesme, kao i filmska muzika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име