Zamena prozora na Gimnaziji Bečej biće gotova do kraja oktobra, pa će do tada nastava u toj školi biti realizovana u dve smene. Finalizacija radova na prizemlju očekuje se do kraja nedelje, nakon toga se izvođač „seli” na sprat, a đaci u prizemlje.

 – Sudeći prema mišljenju nadzornog organa i izvođača radova zamena prozora na školi bi trebalo da bude završena do kraja oktobra. Bezbednost učenika je garantovana, jer se radovi odvijaju dalje od dela gde oni borave. Najteži poslovi, oni naizbijanju prozora, i potencijalno opasni po učenike, odvijaju se subotom i nedeljom kad nemamo nastavu, rekao je direktor škole Miodrag Basarić.

Prvi i drugi razredi će i sledećeg meseca nastavu pohađati prepodne, dok će treći i četvrti u školu dolaziti popodne.

Zamena 127 prozora i šestoro vrata, starih i pet decenija, iznosi oko 15 miliona dinara, od toga milion i po finansira lokalna samouprava. Veći deo plaća Fond za zaštitu životne sredine, sve u cilju poboljšanja energetske efikasnosti, a samim tim i smanjenjem izdataka iz opštinske kase. Realizacijom ovog posla bi se ostvarila bolja energetska efikasnost i ušteda na toplotnoj energiji gotovo 30 odsto na godišnjem nivou.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име