Lokalni budžet godinama unazad opterećuju računi za grejanje u OŠ „Sever Đurkić“, a energetski pasoš pokazao je i koliko se tačno toplote izgubi.

Zgrada škole emituje toplotu kroz gotovo celu površinu. Poteškoće pravi i krov, koji je prema konstrukciji ravan, a saniranje mesta gde propušta vodu samo je privremeno rešenje. Pored toga, problem je i taj što se objekat ove obrazovne ustanove s godinama slaže.

Prvo će biti izolovana fasada, a to je samo jedan u nizu poteza kako bi se poboljšala energetska efikasnost zgrade. Rezultat najavljenih radova biće i racionalnije korišćenje novca.

– Dobili smo sredstva na konkursu kod Pokrajinskog sekretarijata za energetiku. Radove moramo izvoditi u fazama, jer nismo mogli da objedinimo sve u jedan projekat i da apliciramo, zbog iznosa investicije, rekla nam je direktorka OŠ „Sever Đurkić“ Brankica Tapavica.

Prošle godine iz kreditnog zaduženja opštine Bečej renovirani su sanitarni čvorovi koje koriste učenici, a direktorka je objasnila da i drugi toaleti čekaju na renoviranje.

– Neophodno je srediti i toalete kod fiskulturne sale. Nadamo se da ćemo to moći što pre da rešimo, objasnila je Tapavica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име