Učesnici lanjske kolonije eko stvaralaca | Foto: Vlastimir Jankov
Učesnici lanjske kolonije eko stvaralaca | Foto: Vlastimir Jankov

Udruženje građana „Eko – Bečej“ i Likovna sekcija „Duga“ pri ovdašnjem Mađarskom kulturnom društvu „Petefi Šandor“ organizuju u nedelju Drugu međunarodnu „Eko likovnu koloniju“ kraj Tise za slikare amatere.

Zbog vremenskih uslova, kolonija će se održati u prostorijama i dvorištu Spomen kuće „Braća Tan“ u centru Bečeja s početkom u 9 sati. Ima u tome o simbolike, jer je jedan od znamenite bečejske braće, Mor Tan, bio renomirani slikar svog vremena.

-Pozvali smo pedesetak slikara amatera iz Bečeja i bliže okoline, ali i iz Mađarske, pa je sve poprimilo međunarodni karakter, rekao nam je predsednik UG „Eko – Bečej“ Zoltan Kiš i sam likovni stvaralac. Naše Udruženje je pripremilo reciklirani papir na kom će, isključivo, slikati, ali smo spremili i eko boje od plodova određenih biljaka i ko želi može da se oproba s njima.

Učesnici ovogodišnje kolonije i oni koju su zainteresovani mogu da vide i mini izložbu radova sa lanjskog „prvenca“, koja je dostupna i za ljubitelje likovnog stvaralaštva. Organizatori najavljuju i neke novine na Drugoj koloniji, koja će zahvaljujući podršci lokalne samouprave prerasti u tradiciju.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име