Dolazak na susret planinara u Parku prirode „ Stara Tisa” kod Bisernog ostrva najavilo je 250 učesnika iz svih društava Vojvodine. Okupiće se u nedelju (30. juna) sigurno i više ljubitelja pešačenja, jer je organizator, Planinarsko društvo Leson, osim interesentnih tura i dobrog druženja, najavio i besplatni prevoz iz Bečeja.


Kraj juna rezervisan je za bačkogradištansku planinarsko – ravničarsku akcija koja svake godine okuplja sve više učesnika. Za ovo peto po redu, ali četvrto tradicionalno okupljanje ravničara, prijavilo se nekoliko desetina više u odnosu na druženje lane.

– Drago nam je što nas prepoznaju kao važnu manifestaciju, već nekoliko godina zaredom. Pored tri pešačke ture, od pet, deset i 15 kilometara, organizovali smo i biciklističku rutu od 30 kilometara, koja je posebno interesantna našim prijateljima iz Subotice, izjavila je za gradski portal Mirjana Vuković iz Planinarskog društva Leson.

Kao i prethodnih godina, kreće se od mosta kod Stare Tise, obići će se, između ostalog, „veliki odžak”, vidikovac, kaštel Rohonjci, dok je na maršruti dvotočkaša predviđena i obala Tise. U međuvremenu, kod lovačkog doma će se u kotliću krčkati riblji paprikaš, iz kog će se ravničari okrepiti nakon ture.

– Kao i ranijih godina, goste čekamo sa čajem, rakijicom. Start je kod mosta u 10 sati, a posle se družimo uz riblji paprikaš. Budući da ćemo se stacionirati blizu vode, moguće je i kupanje u čistoj vodi parka prirode, naravno, ukoliko vremenske prilike budu za to, navela je Vuković.

Planinari ravničari iz Lesona omogućili su i ovog puta besplatni prevoz za Bečejce. Dovoljno je samo doći ispred auto škole u Čarnojevićevoj, odakle se kreće u 7.30, a organizator je obećao, ako zainteresovanost bude velika, i nekoliko polazaka.

Ture su u kondicionom i tehničkom smislu lake i može ih svako savladati, pa nema razloga da se ovako interesantni izlet propusti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име